Kosmetisk tannpleie

I dag har mange ønske om lysere og hvitere tenner. Et moderne alternativ er en porselensfasett, eller du kan bleke dine tenner med en blekegel.

Porselensfasetter

Porselensfasetter er nye fasader på tennene som lages av porselen. De er tynne og limes utenpå tennene for å gi dem bedre form og farge. Oftest må noe av emaljeoverflaten slipes vekk for å få plass til porselensfasetten. På denne måten kan man få lysere og penere tenner i fronten, og mellomrom kan fjernes eller gjøres mindre ved å gjøre tennene litt bredere. Med porselensfasetter kan man påvirke formen på tennene. Porselenet og emaljen er ganske like i sin oppbygning. Det gjør resultatet naturlig. Skallfasetten blir nesten som et nytt lag med emalje på tannen. Fasettene gir en god mulighet for mange til å få holdbare og naturlig vakre tenner på en skånsom måte. Bildene viser skallfasetter på tenner som i stor grad ble mye penere ved å bli dekket med porselen.

Bleking av tenner

Blekingen av dine tenner kan gjøres på tannklinikken eller hjemme. På klinikken brukes en sterkere gel enn for hjemmebleking. For å få et vakrere og lysere smil, foretrekker de fleste å bleke tennene hjemme. Fordelen er da at du kan gjenta blekingen om 1/2 - 1 år om du ønsker det.

For hjemmebleking lages en skinne som passer nøyaktig til dine tenner. I denne skinnen fyller du blekegel, og har den i munnen om dagen eller natten. Dagblekingen skjer gjerne 2 ganger om dagen i ca.1 time. Om natten beholder du skinnen på hele tiden. Blekeseansene bør du la vare i 8-10 dager.

Dine tenner bør renses før behandlingen. Fyllinger og kroner blekes ikke. Om det derfor er nødvendig å skifte ut fyllinger, bør det vanligvis skje etter at blekingen er ferdig. Ved god munnhygiene og puss av tennene, kan blekeresultatet holde lenge......flere år, også avhengig av ditt inntak av fargesterke midler som kaffe te, tobakk og rødvin. Når du ønsker å gjenta blekeprosessen, kan du oftest bruke samme blekeskinne og trenger kun å kjøpe mer blekegel.

Bivirkninger kan være en økt følsomhet for varme-kulde under blekeprosessen. Da kan du ta et opphold på 1-2 dager i blekingen. Skylling med fluorholdig munnvann kan motvirke isingen, mens blekingen gjøres.

Undersøkelser har vist at 85% av alle hjemmeblekinger gir et bra resultat. Bleking er en moderne og skånsom behandling som kan gi nesten alle et lysere og hvitere smil.